Η Αλήθεια που μας κρύβουν επιμελώς ....Ο αμύθητος και επικίνδυνος πλούτος που κρύβει ο Τσούτσουρος .....

The Truth we carefully hide .... The fabulous and dangerous wealth hides the Tsoutsouros .....

Τρίτη

Τάλος το πρώτο ρομπότ στον κόσμο

Tο πρώτο ρομπότ στην ιστορία ήταν Κρητικό ο ονομαστός ΤΑΛΟΣ που προστάτευε την Κρήτη Βλέπετε στη μινωική Κρήτη δεν έχουν βρεθεί ίχνη τειχών για την προστασία των πόλεων. .
 Ο Τάλως δεν γεννήθηκε αλλά φτιάχτηκε με την εντολή του Δία τον πολυτεχνίτη Δαίδαλο ή τον Ήφαιστο, θεό της φωτιάς και του σιδήρου , δεν του ξέφευγε κανένα θήραμα και μία φαρέτρα με βέλη που δεν έχαναν ποτέ τον στόχο τους. ήταν τα τρία δώρα του Μέγιστου των θεών, Δία, προς την αγαπημένη του Ευρώπη που του χάρισε τρεις γιους, το Μίνωα, μυθικό βασιλιά της Κνωσού, τον Ραδάμανθη και τον Σαρπηδόνα.

Ο Τάλως  ήταν φτιαγμένος από χαλκό εκτός από ένα σωληνάκι που αντί για αίμα έτρεχε μέσα του λιωμένο μέταλλο ξεκινούσε από τον αυχένα έως τους αστραγάλους  . Εκεί ήταν σφηνωμένο ένα καρφί .
 Σε νόμισμα που βρέθηκε στο μινωικό ανάκτορο της Φαιστού, ο Τάλως απεικονίζεται νέος, γυμνός και με φτερά στους ώμους. Πιθανώς τα φτερά εξηγούν τη μεγάλη του ταχύτητα αφού  έκανε  τρεις φορές τη μέρα το γύρο της Κρήτης και δεν άφηνε κανέναν να πλησιάσει.
 Το τέλος του ήλθε  όταν οι Αργοναύτες που πέρασαν από εκεί και θέλησαν να κατέβουν στην στεριά για να εφοδιαστούν με νερό.
Ο γίγαντας όμως δεν τους άφηνε και τους πετούσε μεγάλους βράχους.
 Η Μήδεια με τα μαγικά της, έκανε να βγει το καρφί ή κατ΄άλλους, να χτυπήσει  το σωληνάκι ένας κοφτερός βράχος και να πεταχτεί το υγρό που του έδινε ζωή οπότε ο Τάλως πέθανε η απενεργοποιήθηκε          Όλα τα βίντεο από τον Τσούτσουρο  κλικ εδώ : 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου